7-657-metaalverf.jpg

Metaalverven

Metaallak is over het algemeen een lak voor buiten met roestwerende eigenschappen.

Iedereen kent wel de reclame van Hammerite die gelijk over roest kan. Tenminste dat wordt gezegd. Maar als er roest op metaal aanwezig is dan kun je dit het beste verwijderen met een staalborstel. De roest die dan nog “echt” vastzit kan blijven zitten. Voordat je de ondergrond kan aflakken met een metaallak reinigt en ontvet je eerst het metaal en breng je een laagje anti-roest aan. Dit is een grondverf voor metaal en zet de uiteindes van de roest vast. Daarna een metaallak er overheen en klaar.

Natuurlijk kun je metaallak ook op andere ondergronden aanbrengen zoals op zink, aluminium of gegalvaniseerd metaal, maar voordat je dan een metaallak aanbrengt moet ook alles eerst goed ontvet zijn en kun je het beste een hechtprimer aanbrengen. 

Hou bij metaallakken rekening met de overschilderbaarheid van het product. Er zijn producten waar na 4 uur en binnen 8 uur een 2e laag moet zijn aangebracht. Anders kun je wachten tot de laag volledig is uitgehard. Plan het gebruik van dit product zorgvuldig. 

Flexa
Flexa Pure
Sikkens